PROGRAMA DEL CASAL DEL MESTRE 2015-2016  


PROGRAMA D’ACTIVITATS
Curs 2015-2016

Presentació
El Casal del Mestre és una entitat que pretén reflexionar sobre les relacions entre educació i territori, i com aquestes relacions contribueixen a millorar la qualitat de l’educació.
Creiem que la ciutat és un espai concret en el qual encara és possible intervenir. Estem convençuts que un dels reptes de l’educació i de l’escola pública dels propers anys passa per repensar aquesta relació.
El Casal del Mestre, conjuntament amb altres entitats ciutadanes i amb tots els professionals de l’ensenyament que vulguin, estem disposats a participar i col·laborar la construcció de convivència.

ACTIVITATS 2015-2016
XXVI PAELLA INICI DE CURS
Com cada any, el Casal del Mestre prepara l’acte d’homenatge i reconeixement al professorat que s’ha jubilat a la nostra ciutat, coincidint amb la XXVI Paella d’inici de curs.
Dia 8 de setembre de 2015
A les 13:30h
A l’Escola Sant Just

Xx Diada de l’Ensenyament Públic
Aquest curs es realitzarà la XX edició de la Diada de l’Ensenyament Públic organitzada pel Casal del Mestre, en conveni amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. es celebrarà el 8 de maig del 2016, sota el lema “La nostra Santa Coloma, d’ahir i d’avui. Dels avis als nets”, enguany tractarà sobre l’evolució de Santa Coloma de Gramenet al llarg dels anys.
Amb la Diada s’ofereix un marc participatiu, on els centres de la ciutat i la comunitat educativa en general puguin expressar les seves vivències, compartint experiències i possibilitats de futur, amb l’objectiu de reforçar els lligams entre la comunitat educativa i la ciutat.

Dia 8 de maig de 2016
A les 10h
A la Plaça de la Vila

GRUP DE TREBALL DE CIÈNCIES
Aquest és el cinquè any que compartirem i reflexionarem sobre els projectes científics a l’escola.  Aquest any tracte sobre la “Química”. L’objectiu central d’aquest grup és el de revisar la programació de l'àrea de ciències i adequar-la a les necessitats actuals dels alumnes i la proposta didàctica que es vol desenvolupar a l'escola. Aquesta proposta es basa en la interdisciplinarietat, i en fer de l'alumne el centre de l'aprenentatge i, a la vegada, protagonista del seu aprenentatge.

Del 24 de novembre de 2015 al 30 de maig de 2016
CÀPSULES CREATIVES
Totes les càpsules són activitats pensades per l’acció i l’experiència personal de cada un dels participants. Són un tast per gaudir d’una estona de convivència i creativitat. On oferim propostes lúdiques, formatives i pràctiques en petit format.
Les  primeres càpsules  les impartirà Rosa M Vidal i són les següents: 
Creació de petites peces musicals a l’aula d’infantil. 21 de novembre 2015
La música i l’expressió oral. 23 de gener de 2016.


EXPOSICIONS
Les exposicions que el Casal del Mestre oferirem al nostre espai són les següents:
- Poesia visual amb Àngels J. Sagués
- La llengua a l’escola catalana
- Fotografies d'en Sergi Bernal


ACTIVITATS CULTURALS
▪ Debats a Santa Coloma

El treball amb les entitats i col·lectius de la ciutat ha estat una realitat en els programes del Casal del Mestre. Des de fa anys s’han realitzat diversos programes de debats i conferències sobre temes educatius i ciutadans.

Debats 2015-16

A concretar els temes.
A la Biblioteca Singuerlin-Salvador Cabré


▪ Cinefòrum
Des del Casal es vol fomentar i donar a conèixer les filmografies en temàtica d’educació, generar debats respecte els temes que es tracta en aquestes, i relacionar-los amb la vivència actual.


SORTIDES CULTURALS
Teatre
Amb aquesta proposta volem informar i participar de l’oferta en matèria d’arts escèniques que es realitza a Santa Coloma. L’objectiu és crear un grup de persones per assistir a espectacles realitzats a la nostra ciutat. Per tal s’informa a la gent de la cartellera d’actes i dels horaris per tal d’assistir-hi.
▪ Santa Coloma com mai l’has vist
“Santa Coloma com mai l’has vist” és una visita per Sta. Coloma que ens permet accedir a indrets habitualment tancats al públic amb el relat de l’anecdotari en clau d’humor.
L’objectiu de la ruta és endinsar-se en la Santa Coloma de Gramenet de finals del S.XIX i de principis del S.XX.

Serralada de Marina
L’objectiu d’aquesta activitat és donar a conèixer a les persones que la facin els indrets naturals i culturals que ens envolten i, en concret, els que ens ofereix la Serralada de Marina.
Aquesta activitat està pensada per dur-la a terme en un dia, amb la companyia d’un guia que ens explicarà les característiques de la nostra Serralada i la seva història.

▪ Excursió Sud de França
A la maternitat d’Elna.


ESCOLA D’ESTIU 2016

Després de molt anys sense Escola d’Estiu a Santa Coloma de Gramenet, el Casal del Mestre l’any passat va llençar la proposta de realitzar-ne una. Tenint en compte les bones critiques i la participació, aquest any es tornarà a realitzar.
4,5, 6 i 7 de juliol de 2016


 ALTRES ESPAIS DE PARTICIPACIÓ I COL·LABORACIÓ
- Consell Escolar Municipal
- Pla de Formació de Zona
- Federació de Moviments de Renovació Pedagògica
- Santa Coloma Sona (juntament amb l’Escola Municipal de Música i l’Escola Tanit)
- III Congrés de Ciència  (juntament amb el CRP)
- Debats ciutadans (juntament amb el CEP i Fòrumgrama)
- Correllengua


 HORARI
Dilluns i dimecres tarda de 17:30 a 19:30h
Dimarts matí de 10 a 13hCasal del Mestre
C/Sicília, 29 baixos
08924 Santa Coloma de Gramenet
Telèfon 933858829/ 636596558
SEGUEIX-NOS AL
 Facebook.com/casal.del mestre

 Casalscg.blogspot.com.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada