2013: Diada de l'educació pública "L'escola pública, la de totes i tots"

El passat dissabte 12 de gener de 2013 el MUCE -Marc Unitari de la Comunitat Educativa- va penjar al seu blog un escrit on s'engresca a la comunitat educativa a promoure, organitzar i participar la Diada de l'Ensenyament Públic de cada localitat. El MUCE també proposa de fer-ho sota el lema:


L'escola pública, la de totes i tots” 

Les Diades de l’Educació Pública tenen ja una forta tradició i continuïtat en diferents localitats. Enguany el MUCE convida  les comunitats educatives de tots els centres públics de Catalunya i als moviments en defensa de l’educació pública, AMPA, Coordinadores i Federacions d’AMPA, Casals dels Mestres, Moviments de Renovació  a coordinar-se des del centre, a nivell de barri i localitat per cooperar en la seva organització.

L’objectiu és que sigui un acte reivindicatiu de la situació actual de l’Educació i alhora un espai de trobada lúdic on petits i grans puguem gaudir, on es pugui manifestar el malestar que genera  la situació actual i alhora difondre i debatre el nostre rebuig a la LOMCE,  la nova llei d’Educació que ens volen imposar.

Demanem a mestres, professorat  i professionals de l'educació, a pares i mares, a l'alumnat i a la ciutadania en general que participeu en l'organització d’aquesta Diada de l'educació pública del vostre barri o localitat.

Us  proposem que  en feu difusió  i que, si us interessa participar-hi,  contacteu amb les persones dels altres centres (claustre, AMPA...),  amb la Coordinadora o Federació d’AMPA de la localitat, i amb qualsevol altre associació, assemblea o moviment de defensa de l’educació pública, per a començar a definir, engegar i coordinar  l’organització de la vostra Diada.

L’ideal seria que de cada centre hi hagi algú del claustre, de l’AMPA i d’estudiants que siguin els referents de l’escola o institut. Una o dues persones per centre.
Us demanem ens feu arribar   les dades de la Diada que esteu organitzant: localitat o barri, dates, programa d’activitats i les dades de les persones de contacte:  http://ves.cat/cnvQ


Als moviments que ja les esteu organitzant d’anys anteriors també us proposem coordinar-nos i compartir experiències per enriquir i enfortir el moviment de la "Diada de l'educació pública de Catalunya".

Tota la informació sobre aquesta Diada, així com exemples i propostes que s’estan elaborant enguany o d’anys anteriors  les podeu trobar a aquesta adreça:   http://ves.cat/cnvdUs animem a parlar-ne al centre,  a participar en l’organització i a comunicar-nos què podeu aportar per tal que la Diada de l’Educació Pública sigui veritablement  un èxit .Podreu trobar més informació al blog del MUCE clicant aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada