Tema de la propera Diada de l'Ensenyament: "FEM CIÈNCIA"

FEM CIÈNCIA. 
 
Les explicacions científiques de la nostra vida diària.

Al llarg del dia convivim amb i fem ciència. Al matí preparem la dissolució perfecta de llet, cafè i sucre i la temperatura òptima per tal de reconfortar el nostre cos. Adaptem la velocitat de les nostres passes per arribar a temps a l’escola. Fem una fotografia amb el mòbil i l’enviem pel wassap. Estem fent ciència.

Hi ha moltes situacions en la vida als centres que ens permeten fer-nos preguntes i construir conjuntament les respostes. Ens iniciem en el mètode científic.

Les preguntes ens obren un camí al món científic; com es fan els núvols? perquè tenim ungles?, perquè els cactus tenen punxes?, com volen les aus?. Es treballa ciència cada vegada que es planteja una pregunta sobre com funciona un fenomen qualsevol del nostre entorn, del nostre cos, quan cuidem l´hort, observem els animals, etc. 

 
Proposem en aquesta XVII Diada posar en comú com treballem la Ciència a l’escola i buscar la possibilitat d’intercanviar, interaccionar i aprendre entre tots i totes, grans i petits.

Com podem fer-ho?

Tallers de ciències: qui millor que siguin els mateixos alumnes els que protagonitzin les explicacions de les experiències de ciències que es fan a les escoles. Els grans aprendran dels petits. FEM CIÈNCIA PER DIVERTIR-NOS.

Exposicions de treballs de Ciència mitjançant pòsters, murals, crèdits de síntesis, treballs de recerca. APRENEM FENT CIÈNCIA.

Plantejaments metodològics que es fan als centres amb exposicions de materials. COM FEM CIÈNCIA A L’ESCOLA?

Aquest és un petit recull de propostes però els científics ens poden sorprendre de moltes maneres. Veniu i gaudiu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada