MANIFEST XVII DIADA DE L'ENSENYAMENT PÚBLIC DE STA COLOMA DE GRAMENET


MANIFEST   XVII   DIADA   DE   L’ENSENYAMENT   PÚBLIC

Amigues, amics
Un cop més, ens apleguem a Santa Coloma en la XVII Diada de l’ensenyament.
Com cada any fem de la diada una acte de convivència ciutadana i d’afirmació i compromís amb l’educació.
L’educació és un del bens més preuats per les persones i sabem que l’educació és una porta al futur per a tota la ciutadania.
Les escoles, instituts, associacions de mares i pares,entitats i col·lectius  que participen en aquesta diada ens refermem una vegada més en el nostre compromís de lluita, reivindicació i construcció de l’educació que la ciutadania necessita. Una educació pública, laica i catalana, una educació per a tothom.

Però malauradament avui l’educació està amenaçada.

Amenaçada per la LOMCE, la nova llei que presenta el ministre Wert i que ens transporta al model educatiu del segle passat en la seva concepció educativa. Però encara més és greu, ja que projecta un futur de desregulació, privatització i mercantilització de l’educació. Promou l’educació com un bé econòmic, un producte al servei del benefici privat i no un dret de ciutadania.
Rebutgem la LOMCE, una llei sense consens, una llei insolidària, una llei que menysprea la nostra llengua i la nostra cultura.

També l’educació està amenaçada per les retallades que minven els recursos educatius de les escoles i instituts. Retallades que també afecten a altres activitats educatives, als serveis escolars i extraescolars, al lleure en general. Espais educatius que des de ja fa molt de temps formen part del procés formatiu de les persones i que no podem deixar perdre.

Les retallades en educació  representen una agressió i un retrocés sense precedents. Retallar en educació, sanitat, serveis a les persones és una opció que avui han decidit el governs, fent-nos creure que és l’única solució davant de la crisi.

La crisi financera i les polítiques d’austeritat que determinen els governs actuals a Catalunya, Espanya i Europa estan desmuntant totes les conquestes socials dels últims anys i ens aboquen a la destrucció de l’estat de benestar i a la pèrdua de drets socials i laborals.
Les polítiques d’austeritat són en realitat politiques de recessió. Cada vegada hi ha més atur, més pobresa, més desigualtat.
Nosaltres diem: Ja n’hi ha prou!
Exigim aturar les retallades que planen sobre educació i també sobre  sanitat, sobre la cultura i sobre els mitjans de comunicació públics, sobre les prestacions socials o la funció pública, sobre les polítiques de cooperació.
Exigim un canvi urgent per revertir les mesures restrictives d’aquests últims anys, preservar el bé comú i endegar un nou desenvolupament al servei de les persones.
Avui diada de l’ensenyament a Santa Coloma ens apleguem ciudatans i comunicat educativa,  mestres, pares i mares, alumnat en defensa d’una educació pública i de qualitat.
Volem manifestar-nos a favor del dret a decidir quin és el país que volem i no renunciem a fer de l’educació pública uns dels trets essencials.
No acceptem cap retallada. No admetem reduccions de llocs de treball, pèrdues salarials, desregulacions i deteriorament de les condicions laborals... No admetem l’espoliació de les empreses i serveis públics. No admetem la pobresa, les desigualtats, ni la destrucció del nostre entorn.
Hi ha un altre camí possible.
Un camí que passa per plantar cara al governs i als poders financers, als lobbys i als grans rendistes de fora i de casa nostra.
I dir ben alt que els interessos de la majoria estan en la lluita contra el frau fiscal i per una fiscalitat més progressiva, la lluita contra la corrupció. Estan en desenvolupar polítiques per a l’ocupació i no deteriorant els serveis públics. 
Estan en promoure l’habitatge social, impulsar una economia sostenible i respectuosa amb el medi ambient.
Avui 12 de maig en aquesta XVII diada ens refermem en la nostra lluita, que ve de lluny i va més lluny encara. No defallirem, no renunciarem, no callarem

Per l’educació pública.
Per l’educació de qualitat per atots i totes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada