Crónica de la XXVII Paella del Casal del Mestre i Acte de Jubilats

Com cada any i amb aquest ja són vint-i-set, el Casal del Mestre de Santa Coloma de Gramenet va inaugurar el curs amb la tradicional paella i homenatge als docents jubilats durant el curs 2015-16. La novetat però és que, per primera vegada, una escola bressol va acollir l’acte: l’EBM Els Pins, del barri Raval-Santa Rosa.

L’acollida dels assistents es va fer, per raons d’espai, a la sala d’actes del veí Institut Terra Roja. La Regina Batlle, directora de l’EBM Els Pins, els va donar la benvinguda i va agrair a la direcció de l’institut poder disposar de l’esmentat espai. A continuació, la presidenta del Casal i els representants de l’àrea d’Educació del l’ajuntament van lliurar als jubilats una reproducció del gegant o geganta i la placa d’agraïment. Alguns del jubilats van fer us de la paraula i, entre ells, la Carme Saro, que va ser la primera directora de Els Pins.


Al mateix acte, la Núria Larroya, presidenta del Casal, va informar del tema que farà de fil conductor de les activitats d’aquest curs:  la dona, subjecte actiu i no sempre visible, dels canvis laborals, educatius i socials, sobre el que va parlar la Pilar Gargallo, nova presidenta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya.
Finalment, els assistents van anar fins el pati de l’escola Els Pins, on els esperava la paella. Al final de l’acte es va passar el relleu a l’escola Ferran de Segarra, que acollirà la XXVIIIa paella.

A continuació podeu llegir l'escrit del parlament de la Carme Saro a l'acte:


"Hola, us vull agrair el fet de que hi sigueu aquí, amb la feina que suposa engegar un nou curs i més concretament aquest que comença quatre dies abans.
També donar les gràcies al Casal del Mestre, pel seu treball de formigueta al llarg dels anys i durant cada curs. Gràcies als Serveis Educatius per venir, i sobre tot a les educadores, als equips i a les companyes que m’han fet costat en el meu treball durant aquests 40 anys... i sembla que va ser ahir...
Si fem memòria, a finals del 1976 a  Santa Coloma es lluitava en defensa dels drets de les persones, dels ciutadans i també i de manera més discreta per l’educació dels infants de 0-4 anys (no hi havia P-3).
Hi havia 4 escoles infantils amb uns objectius molt clars: escoles infantils per a tothom que ho necessités, de qualitat i gratuïtes, respectant ràtios i amb mestres i personal format. Escoles  renovades i laiques, amb programacions i activitats especifiques, on la prioritat la tenia el JOC I ELS APRENENTATGES VIVENCIALS.
¡Mira per on, els mateixos objectius que encara defensem!
Fer comprensibles aquests drets i necessitats al consistori (alcalde Blas Muñoz)  i  també més tard als ajuntaments democràtics (que prou feina tenien) va ser una labor llarga; encara existia la creença de que les escoles infantils  existien per cobrir les  necessitats assistencials i socials. Lluitar per l’educació era una utopia. El fet de poder formar part del CEM (Consell escolar Municipal) va costar temps i esforç i patir alguna “Ensarronada” al despatx del tècnic municipal que d’aquesta manera va evitar que poguéssim participar al consell d’aquella nit i exposar les demandes de les escoles infantils, SORT que el temps i la raó van ser mes comprensibles i la etapa  0 -3 va  formar part  al Consell.
Bé, però ara som aquí, 40 anys després, i des de fa 13 anys, al setembre del 2003, que es va obrir la primera EBM. ELS PINS, on avui farem la Paella del Casal. Gràcies Regina i a l’ equip per tot el vostre esforç.
Durant aquest darrers anys s’han obert 8 EBM, QUE TREBALLEN EN XARXA. Amb la col·laboració dels SS.EE. de l’Ajuntament, de les empreses externes de gestió i que, amb els  equips  educatius de cada  escola, fan UN TREBALL EN COMÚ per l’educació dels infants de 0-3 anys.
Però no ens podem relaxar, queden  encara objectius per aconseguir, que tots els infants tinguin escola, Pública, Educativa i, sobre tot, GRATUÏTA.

Moltes gràcies per la vostra atenció."Podeu veure les fotografies de la paella en el següent enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada