Tancament d’aules o planificació escolar?

Durant la dècada 2001-2010, els centres educatius de Santa Coloma van experimentar un fort creixement d’alumnat, producte dels processos migratoris i de l’increment de la natalitat. Per solucionar l’augment de la demanda escolar, va ser necessària la mobilització ciutadana, que va aconseguir la creació de les noves escoles (Santa Coloma, Riera Alta, Sant Just) i l’ampliació del Mercè Rodoreda i del Serra de Marina entre d’altres. Malgrat això, durant aquest període les ràtios d’alumnes per aula van superar abastament  els màxims de 25 a infantil i primària i 30 a ESO. Aquesta situació encara es manté en molts centres.

Ara la situació està canviant, el descens demogràfic i el retorn migratori estan provocant un descens de la demanda escolar. Durant els propers anys encara es produirà un increment de l’alumnat d’ESO, però ja es fa evident el descens del nombre d’alumnes d’educació infantil.

Davant d’aquest panorama, ha arribat el moment de recuperar les condicions  perdudes per a l’atenció de qualitat de l’alumnat, garantint unes ràtios (nombre d’alumnes per aula) més  adequades, recuperant espais i condicions laborals perdudes, i comptant amb el nombre de professionals i especialistes, almenys  els que teníem fa uns anys.

Les polítiques de retallades que patim a l’educació des de fa uns anys s’han de modificar. Des de la nostra ciutat cal la lluita de la comunitat educativa, i exigir la  complicitat de l’administració local per tal d’aconseguir aquests canvis que l’educació requereix.

·          No al tancament d’aules.

·         Exigim una planificació feta amb la participació de tota la comunitat educativa.

·         L’educació és el futur.


Santa Coloma de Gramenet, abril de 2015
 


L’educació pública, la de tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada